Nehézségek? Mit lehet tenni ezekkel?

Szerző: | 2021.08.27 | jó tanács

Tudom, hogy a saját nehézségei mindenki számára hatalmasnak tűnhetnek függetlenül a kívülről megfigyelhető, valós külső nehézségeitől. Bárki hiheti, hogy neki igazán nehéz, hogy leküzdhetetlenül nehéz. Mindenkinek igazan van abban, hogy nagyon nehéz helyzetben van, ha ő így gondolja. Ha ő ezt gondolja, akkor ez nagyon is igaz a számára.
Nem érdemes emiatt megítélni őt (elítélni őt), ha a helyzete még sem tűnik nagyon nehéznek.

Az érzések és gondolatok, ha nem vidámak és pozitívak, akkor azok nem a te saját gondolataid. Ezek bár nagyon valóságosnak tűnnek, és teljesen te általad létrehozottnak látszanak, az elméd egy rejtett részéből jönnek, hogy megtévesszenek és befolyásoljanak. Hihetetlenül valóságosnak tűnnek, főleg ha erős érzelmek is társulnak hozzá. Nagyon profin működnek! Csodálatraméltóan ügyesen! (Ezt érdemes elismerni, attól függetlenül, hogy ártalmasak. De a működés hatékonysága nagyszerű! És ha megcsodáltad, akkor ki is nevetheted és azt is mondhatod magadnak, hogy “vicces kis szerkezet ez! De nincs rá szükségem!”)

És végül egy érdekes tapasztalat, ami nagy segítségemre volt.
Egy jóbarátom mondta ezt többször is, akinek korábban rendszeresen panaszkodtam a nehézségeimről, problémáimról, amelyek óriásinak tűntek számomra: Ő erre barátságosan: “A te problémáid, mások álmai!”
Először nem is értettem, mire gondol. Aztán leesett. És felnevettem!
“A te problémáid, mások álmai!” Ez alatt azt értette, hogy nagyon sokan szeretnének olyan (kis) problémákat, amelyek neked vannak. Nagyon boldogok lennének, ha csak annyi gondjuk lenne, mint neked. Nagyon igaza volt. 

Manapság már sokkal-sokkal kevesebb nehézségem, gondom, bajom van saját megítélésem és mások véleménye szerint is. Az e felé vezető úton számomra HATALMAS eredményeket értem el. Ez mindennél jobb! Óriási, felemelő érzés! Ha eszembe jut, hogy önmagam munkája és sok más barátom és a családom együttes hatalmas segítségével hova jutottam el, akkor gyakran elfog egy megállíthatatlan nevetés, vihogás, röhögés, és örömömben kacagok! 

Igazából jelenleg is hatalmasnak tűnő nehézségekkel küzdök, de ezek egyre ritkábban tűnnek leküzdhetetlennek! És van egy-két olyan valós problémám (nagyon valóságosnak tűnnek), amit az ellenségemnek sem kívánok! Néha foglalkozom is velük pár percig, nem tovább.

A Te problémáid mások álmai?

Egyébként semmi gond a problémákkal. Ezek teszik az életet izgalmassá.
Ha nem túl sok a probléma, az jó. Mondjuk, ha 11-en játszanak 11 ellen. Ha 1111 ellen kell játszani, az már nem annyira izgalmas, mert elég esélytelen keresztülfutni is a vastag sorfalon.

Van, hogy túl sok régi megoldatlan probléma bukkan fel egyszerre, amit most kellene megoldani. Szerencsére erre is létezik pár zseniális megoldás. Legalábbis a lehengerlődés és kilátástalanság érzésének feloldására. (Időnként alkalmazom. Számomra nagyon hatásos!) 

Üzenj nekem, ha kíváncsi vagy pár egyszerű, egyedül is használható trükkre, ami könnyebbé tesz majdnem minden nehézséget. Ha akarod, a problémáidat megtarthatod magadnak. A kifejezés mindkét értelmében, azaz nem kell elmondanod nekem (megtarthatod magadnak) és nem is kell megszüntetned a „szívednek oly kedves” problémáidat (megtarhatod magadnak), és ezekkel továbbra is nehezítheted az életed, ha akarod. Ha azonban szeretnél egy kicsit csökkenteni az ezekkel járó aggódás kellemetlen érzését, akkor van egy zseniális „trükk”, ami nagyon bevált. De ha akarsz, továbbra is aggódhatsz. És ha most nem aggódsz, rettegsz és szuper jól alszol, később is újra megtalálhatod ez az írást és engem.
Csak keress rá erre, pontosan erre: A te problémáid, mások álmai. 

Kipróbáltam. Rákeresem idézőjelek között így, hogy „A te problémáid, mások álmai.” Csak ezt a régebbi bejegyzést találtam, ami egy „komoly” problémámról szól. Durva nagy dugó, ezt látod kell! Megnézed? Kattints most ide: „A te problémáid, mások álmai.

 

Facebook hozzászólások

Küldj üzenetet

8 + 6 =