Önbizalom, a siker legfontosabb tényezője!

Szerző: | 2019.09.19 | jó tanács, tenerife

Önbizalom… Sziasztok kedves barátaim!

(Videó.) Szombat reggel van. Ez a kép ez csalóka, mert ennyire nincs világos, de ez a telefon így kivilágosítja a képet.
Ott van a Teide vulkán csúcsa, ez Tenerife legnagyobb hegye, sőt egész Spanyolország legmagasabb hegye. Hatalmas, nagyon érdekes oda felmenni. És éppen kisétálok a tengerpartra, oda fogok kimenni. 

Több dologgal szeretnék beszélni ebben a videóban, tehát ez egy vegyes tartalmú videó lesz. Megpróbálok a kamerába nézni, vagy nem is nézni ez a kamerát. A helyzet az, hogy az önbizalomról szeretnék beszélni.

Mint látjátok, én nem vagyok egy médiasztár alkat, mégis leküzdöttem azt, hogy annak ellenére, hogy őö-zök és á-zok, rendszeresen beszéljek videókban. Ez számomra egy érdekes dolog volt, mert éveken keresztül ezt nem tudtam megtenni, de sokat tanultam az önbizalomról, és arról, hogy az embernek vállalnia kell azt, amilyen ő, és meg kell békélnie azzal, amilyen, és akkor képes lesz sokkal nyugodtabb, békésebb életet élni. Ha valaki szembe tud nézni azzal, hogy ő maga külsőleg, belsőleg milyen, akkor lehetősége nyílik arra, hogy ezen változtasson.

Most kiértem a tengerpartra, mert ilyen messzire lakunk, és megmutatom, hogy itt mi látszik. Éppen lemegy a Hold az óceánba, a szembe lévő sziget mellett. Megpróbálom megfordítani a kamerát, mert a másik kamera az jobb minőségű. Élő videó közben nem lehet fordítani. Persze biztos vannak már olyan telefonok is, amivel lehet fordítani, ezt még nem lehet. Tehát a hajnal fényei és az óceánba lebukó Hold. Higgyétek el, élőben sokkal jobban néz ki!

Tehát most arról szeretnék beszélni, mi az a tényező, ami leginkább képes arra, hogy segítsen neked, ami leginkább segíthet neked abban, hogy elérd a céljaid. Távolról kezdem a dolgot.

Először is, ha nincsenek céljaid, akkor máris nagyon nagy bajban vagy, mert ha nincsenek céljaid, akkor mások céljait fogod megvalósítani, és mások nagyon gyakran tűznek ki nekünk olyan célokat, amiket igazából nem szeretnénk megvalósítani, de kénytelenek vagyunk megvalósítani. Megmondom őszintén, hogy nagyon szeretném nektek élőben megmutatni ezt a helyet, mert egyszerűen eláll a szavam. Így sajnos csak kicsiben látszik, de ott ment el éppen egy motorcsónak a lemenő hold előtt. Tehát annyira ideális kép volt, ha le tudtam volna fotózni, akkor ez egy díjnyertes fotó, de hát most ahelyett, hogy fotózgatnék, itt beszélek hozzátok.

Tehát arról van szó, hogy ha már nincsenek céljaid, akkor már régen bajban vagy. De tegyük fel, hogy vannak céljaid. Tegyük föl, hogy annyira a mai világnak még nem sikerült lenyomni téged, hogy még vannak céljaid. Mi az a tényező, ami leginkább hozzá fog járulni, hogy elérd a céljaid? Hát az, hogy mennyire bízol önmagadban. Ezt megismétlem: Tehát a legfőbb tényező, ami meghatározza azt, hogy el fogod-e érni, a céljaidat, az az, hogy mennyire bízol önmagadban!

Ez nagyon sablonosan hangzik, mindenféle hülye pszichológusok is ezt szokták mondani: „- Bízz önmagadban, az önbizalom, hogyha önbizalomhiányod van, akkor legyen önbizalmad! Csak szedd be ezt a kis drogot, mert ez segít neked, én nem tudom neked felírni ezt a drogot, de elküldelek egy pszichiáterhez, aki majd jól felírja neked… – most akkor nem mondanék drogneveket, mert nem akarok pereskedni drogcégekkel-, és akkor majd ez segít neked abban, hogy neked jobb legyen. Ha nyugodtabb leszel, akkor majd lesz önbizalmad.” Hát ettől nem lesz önbizalmad, hogyha pszichológushoz mész, vagy pszichiáterhez mész. Az viszont segíthet az önbizalmad megerősítésében, hogy valamennyire megismered saját magad.

Tehát, arról van szó, ha bízol a saját képességeidben, ha bízol a saját jóságodban, akkor könnyebben el tudod érni a céljaidat. Az önbizalmat kell helyreállítani. Bízunk abban, hogy elkezdünk valamit és megtesszük. Bízunk abban, hogy lehetnek eredményeink. Bízunk abban, hogy tudunk segíteni másokon.

Az a helyzet, ha úgy érzed, hogy nincs önbizalmad, hogy nem mennek jól a dolgaid, az kizárólag azért
van, mert elhitették veled. Egy kedves barátom, Kasza Tamás kedvenc mondása az, hogy nem magadtól vagy hülye, sokan segítettek ebben. nem szó szerint így van, amit mond, de nagyjából ez a lényeg.
Tehát nem magadtól nincs önbizalmad, az önbizalmadat valaki elvette, vagy valakik elvették, valakik hosszan és keményen dolgoztak azon, hogy ne legyen önbizalmad. Tehát, amikor amikor önbizalomhiányban szenvedsz, akkor ne fokozd azzal tovább, hogy azt gondolod, hogy az, hogy nekem nincs önbizalmam az azért van, mert én rossz vagyok. Nem! Elhitették veled, hogy te nem vagy képes dolgokat megtenni, megjavítani, jó irányba vinni. És ez a legfőbb eszközük arra, hogy téged lent tartsanak, hogy elveszik az önbizalmadat.
Vannak különböző, egyszerűen megtanulható dolgok az önbizalommal kapcsolatban, és egyszerűen helyre lehet állítani az önbizalmat. Nem csak arról van szó, hogy akinek nincs, az egy lúzer, egy vesztes, akinek minden rosszul sikerül. Komoly vállalkozók is elveszíthetik az önbizalmukat, amikor kudarc éri őket. Ők azért sikeresek, mert viszonylag hamar talpra állnak egy-egy ilyen kudarcból.

Tehát engem is folyamatosan érnek kudarcok, például szeretnék dolgokat elvégezni időben, és nem sikerül addig befejeznem. Vagy szeretnék dolgokat elérni, és néha olyan akadályok gördülnek elém, amiket akkor nem tudok megoldani, így egy hosszabb utat kell választanom, hetek vagy hónapok helyett esetleg éveket is kell dolgoznom, hogy megoldjam azt a problémát, amivel szembesültem.
Amikor egy ilyen szituációba kerülök, bizony az én önbizalmam is elmegy.
Egyébként az elmúlt években nagyon-nagyon helyreállt az önbizalmam, annak köszönhetően, hogy elvégeztem egy-két egyszerű kis tanfolyamot, ami segített megismerni azt, hogy mi is valójában az önbizalom, hogyan képes az ember bízni önmagában, és hogy kik és miért próbálják az önbizalmat lerombolni. És ez megadta nekem a lehetőséget arra, hogy a dolgaim egész jól menjenek.

Ritkán szoktam kijönni ide reggelente mostanában videót csinálni, de ez a Hold, amelyik lebukik épp a szomszéd sziget mögött, olyan jól néz ki élőben, hogy gondoltam, kijövök, Ez a rész se rossz, nagyon szeretem ezt a hajnali pirkadatot, ezeket a rózsaszín színeket annyira szeretem. És a háttérben ott, ott van még mindig a Teide vulkán. Azt kívánom nektek, hogy élőben is megnézzétek élőben! Ez a látvány annyira feldob, hogy ez valami elképesztő! Nem tudom, megfigyelted-e, hogyha gyönyörű, esztétikus dolgokat nézel, akkor a hangulatod javul. Ez a hely annyira tetszik nekem, hogy itt nagyon jó lesz a hangulatom, és ha jó a hangulatom, akkor sokkal könnyebben tudom elérni a céljaimat.

Tehát a hangulatnak is nagy szerepe van az önbizalomban. Rendkívül fontos az, hogy a problémák és a nehézségek ellenére is megőrizzük a jó hangulatunkat!

Na, jól van, most ez volt egy hirtelen, egy ilyen reggeli videó. Még körbe fordulok, hogy te is megnézhesd, hátha segít a hangulatod javításában. Most fog lebukni a hold ott, már csak kicsi hiányzik, hogy eltűnjön a szemközti sziget mögött. Úgyhogy ezt most meg is nézem élőben, és nem a kamerát bámulom tovább.

Sziasztok! Hamarosan jelentkezem!

Facebook hozzászólások

Küldj üzenetet

10 + 2 =