Ki vagyok? (Honnan ismerhetsz?)

Szerző: | 2021.10.20 | célok, egészség, fogyás, otthoni munka, tenerife

Ki vagyok?

Sokan és sok oldalamról ismernek. Minden tevékenységemet az a cél hajtja, hogy “megtaláljam és eljuttassam az emberekhez azt, ami (tényleg) segít nekik jobban boldogulni az élet különböző területein.” 

Mostantól főleg a testi és szellemi egészség (eredményesség) területén felhalmozott tudásom szeretném megosztani. De más témában is szívesen segítek.

Most főleg ezzel foglalkozom:
Egészség…

Honnan ismerhetsz?

Sokan ismernek úgy, hogy “valaki, aki Tenerifén (Kanári-szigeteken) van”, mivel 2011 óta rendszeresen járok oda. Évente 3-6-9 hónapot.

Mostanában (2021) páran úgy ismernek hogy, hogy “TenerifeMan” emiatt a videó miatt:
Szállás Tenerifén

Van egy nagyobb, és több kisebb Tenerife témájú Facobook odalam, csoportom:
Tenerifei Magyarok Segítenek

Sokan hiszik, hogy búvároktató vagyok Tenerifén. Nem vagyok az. Csak korábban sokat segítettem az ezzel foglalkozó barátaimnak. Erről és a saját merüléseimről sokat posztoltam az Facebook-on.

Vannak, akik a tenerifei naplementékről ismernek, mert kb. 10 éven keresztül rendszeresen tettem közzé az ilyen fotóim.

(Nem foglalkozom (már/még) a “tenerife biznisszel”, de Andrea barátom a Tenerife Szakértő mindenben segíteni tud neked!)

Azért tudok Tenerifére járni, miközben Budapesten, Miskolcon, Zürichben (Svájcban), Malmöben (Svédországban) élek, éltem és miközben utazgatok a világban, mert otthonról dolgozom. 2003 óta.

Többször kezdeményeztem az “otthoni munkában” elért sikereim bemutatását. Például itt: Otthoni Munka 

És itt Otthoni Munka Videó.

Ezzel még adós vagyok!

Otthonról felépítettem néhány sikeres vállalkozást. Ezek egy részét eladtam.
HuPont.hu

Van, amit hasznosítottam, majd leépítettem.

Ezek a saját kategóriájukban elsők lettek a piacon akkoriban és évekig azok is maradtak.

Van olyan vállalkozásom amiről még nem döntöttem el, hogy mit kezdjek vele, mert partnert keresek a működtetéséhez, újbóli felvirágoztatásához. Angol nyelv oktatási anyagok.

Hatalmas címlista, nagy ismertség és egy kiépített rendszer. Már csak egy vállalkozó szellemű angoltanár kell hozzá.

Nagyon sok üzleti elképzelésbe kezdtem már bele. Sok mindenbe belebuktam. Többet vesztettem, mint amit a legtöbb ember képes kiheverni anélkül, hogy ne váljon egy emberi ronccsá. De sokkal többet szereztem/nyertem (kalandot, tapasztalatot és bevételt), mint amit egy átlagember valaha meg tud szerezni.

A semmiből kezdtem, tényleg kevésből. De viszonylag sokan támogattak, akik nélkül sosem tudtam volna előre, feljebb lépni az életben. (Szerencsém is volt eddig és érdemesnek is tartottak a támogatásra, mert én is viszont segítettem őket vagy olyan célokat, ami fontos volt számukra.)

Honnan ismerhetsz még? (Közel sem a teljesség igényével.)

Csepel. Gimnázium. Rock-fesztiválok.

Ejtőernyőzés. “Képeslap biznisz.” A pesti alternatív klubok, bulik, az éjszaka.

MLM vállalkozás (nagy sikerrel, de csak rövid ideig) a 90-es évek elején.

Amerika, Florida, Clearwater. És amikor onnan kiküldetésben jártam Magyarországon személyzeti ügyekben.

Egy karib-szigeteki hajó kapcsán szervezéssel, tolmácsolással foglalkoztam sokat, évekig.

“Területi Munkatársa, azaz ajánlója” vagyok több világszervezetnek, amely képességfejlesztéssel, valamint személyes és szervezeti eredményesség növeléssel foglalkozik. A folyamatos ajánlói, szervezői munkámnak van némi elismert eredménye.

Több humanitárius, karitatív kezdeményezést támogattam és támogatok munkámmal és adományokkal. Ebben is elértem pár szép eredményt.

Egyik-másik Online vállalkozásom:

Sok-sok online apróhirdető portál (már megszüntetve). SEO (Google keresőben előrejutás) szakemberként és tulajdonosként a “Seo Forum” oszlopos tagja voltam.

A HuPont.hu megálmodója, létrehozója (nem vagyok programozó), és volt tulajdonosa. Ami az egyik legnagyobb “csináld magad ingyenes honlapkészítő” portál volt (most is működik). Más hasonló szolgáltatásokat nagy programozó csapattal, hatalmas költségvetéssel, tv és óriásplakát reklámmal hoztak létre és üzemeltettek. Mi ketten a zseniális programozó társammal egy kávézóból indulva, közel 200 000 ügyfélre és havi több milliós látogatottságra és nyereségre tettünk szert. Ez több mint 10 évig szinte teljesen passzív jövedelmet hozott.

“Csordás-angol, Világnyelv.hu” Felépítettem egy akkoriban egyedülálló értékesítési csatornát és eladtunk több mint 1,2 millió euró értékben angol nyelvet oktató kiadványokat. Szívesen emlékszem arra az időszakra, amikor egy-egy értékesítési kampányunk napi 4-8 milliót hozott. 

Nagyon sokan ma is veszik és használják ezeket a nyelvkönyveket és különleges tanulói szótárakat, emelyek egyedülállóak a piacon.

(Egy barátom mindig azt mondja nekem, hogy nem kellene írnom vagy elmondanom, hogy miket érek el az életben, mert az irigyek tenni fognak ellenem. Igaza van, tettek is. De emiatt nem vagyok hajlandó visszafogni magam.)

Sokan gondolják, hogy online marketinges, online értékesítő vagyok. Miért?

Több könyvben is szerepeltem, írtak rólam, és több nagyobb konferencián is előadtam.

Rendszeresen adok ilyesfajta tanácsot a barátaimnak, ingyen, segítségként.

Az egyik hobbim például az induló online vállalkozások márkaneveinek (domain neveinek) kitalálása, amely aztán lehet, hogy megtízszerezi a sikert. 

Nagyon sokat kérdezek, például a facebook-on, sokan erről emlékeznek rám. Nagyon érdekel az emberek gondolkodása és véleménye. Ezenkívül a piaci és marketing felmérés a jövőbeni jó eredmények alapja.

 Sok más területről is ismerhetsz, mivel érdekes, mozgalmas életet élek. 😉

Nagyon érdekel az emberi viselkedés és az emberi képességek fejlesztése, de a politika is (nem politizálok, nem állok egyik oldalon sem, de a szociális érzékenység közelebb áll hozzám, mint a erősen konzervatív gondolkodás). Az Emberi Jogok és ezek széleskörű megismertetése, a drogmegelőzés, az oktatás reformja és az ésszerű viselkedés oktatása mellett sok más téma is érdekel.

Mindig meglepődöm, hogy mások nem tájékozottak a csillagászat, az ingatlanpiac, a befektetések, a pénzkezelés, a földrajz, a világgazdaság vagy a testi egészség és fogyókúrák területén.

Széles az érdeklődési köröm. Még sok dologról tudok keveset, de pár dologhoz bátran hozzá tudok szólni, mert már eleget tudok róla, és egy-két dologban hozzáértő vagyok. Azt, hogy szakértő vagyok-e, azt döntsék el mások.

Az utam eddig kacskaringós és sokszor göröngyös és zsákutcába vezető volt. Nagy bukások mellett sokkal több jó döntést hoztam, ami végül is (eddig) elég pozitív mérleget mutatat. És évről évre egyre könnyebb. Lehet, hogy a tanulás, a tapasztalat és az eközben átélt megpróbáltatások felhalmozódó stresszének kitisztitása miatt. (Érdemes kipróbálni.)

Tehát, igen sok és komoly nehézséggel, kilátástalannak tűnő, kétségbeejtő helyzettel kellett szembenéznem. De mivel nagyok a céljaim is, ezek valahogy átsegítettek rajtuk. Persze kellett hozzá a barátaim segítsége is. Tudjátok, hogy kik vagytok, ezért most itt nem hálálkodom.

Szomorú látnom, hogy általános iskolás korom óta egyre több barátom és ismerősöm esik bele az élet kegyetlen csapdáiba. Sajnos kevesen állnak talpra, azok általában nem, akik nem ismernek meg olyan “titkokat” amit nekem szerencsére lehetőségem volt és van megtudni.

A szellemi fejlődés lehetővé tette, hogy végül legyen egy (újabb) még csodálatosabb párom, egy valóban tartós kapcsolatom. Ez is mutatja, hogy a fejlődéssel egyre szerencsésebbé is válok. Még szerencse.

Eddigi életem során meg kellett küzdenem néhány nagy egészségügyi problémával is, amiben a méregtelenítés, a modern (még nem közismert) orvosi felfedezések, és az ősi módszerek megismerése segített. Az öngyógyítás és a test öngyógyulása csodákra képes.
A vitaminok és különleges táplálékkiegészítők területén is sok tapasztalatot szereztem.

Egy méregtelenítéssel sikerült annak idején elindulni a testi és szellemi megtisztulás útján is, amiben azóta nem keveset haladtam.

Abból az igen sok anyagból, amit megismerhettem angolul, végül sikerült a problémákat megoldanom, 40+ kilót lefogynom és sokat javítanom a testi teljesítőképességemen is.

Nagyon rossz látni, hogy még kivételesen intelligens, és az élet sok területén eredményes emberek is hogyan haladnak a komoly testi problémák felé. Sajnálom, hogy évtizedekkel rövidebb lesz a jó egészségben eltöltött éveik száma. Lehet, hogy nem lenne sokkal hosszabb az életük (bár a kutatási eredmények ezt jósolják), de az biztos hogy hosszú időn keresztül betegeskednek és szenvednek majd. Ez a felhalmozódott tudásuk és tapasztalataik alkalmazást is akadályozza majd. Pedig ennek a világnak rájuk is nagy szüksége van.

“Szerencsére”, mostanra (52) elértem azt, hogy már csak azzal foglalkozzam, amivel valóban szeretnék: “Megtalálni és eljuttatni az emberekhez azt, ami (tényleg) segít nekik jobban boldogulni az életben.”

Mostantól főleg a testi és szellemi egészség (eredményesség) területén felhalmozott tudásom szeretném megosztani. Az a célom, hogy lehetővé tegyem a hosszú, egészséges és aktív életet, hogy az emberek segíthessék egymást és így mindannyian jobban boldoguljanak.

Testi egészség, főleg (férfi) fogyókúra:

Szellemi és üzleti fejlődés: 

Az évek, évtizedek alatt sok felé és sokat írogattam. Itt van ebből néhány morzsa:
(Hamarosan.)
<> 

<>

<>

És végezetül. Ma is folyamatosan keresem a működő megoldásokat, amelyek tartós jó eredményt hoznak. Szeretném, ha az ember felemelkedhetne abból a szellemi és anyagi helyzetből, amiben találja magát. (Ebben szívesen segítek másoknak is.)

Tizenévesként ezt úgy fogalmaztam meg magamnak, hogy keresem a rést a falon, hogy sikerüljön kijutnom a hátrányos helyzetből. Talán ezért, de még a mai napig is folyamatosan találok ki különféle, a semmiből vagy kis erőforrásokkal is elkezdhető vállalkozásokat. Mások hibának tarthatják, de én erénynek látom, hogy sok dolgot kezdeményeztem, amit végül nem építettem naggyá, de ez mégis lehetővé tette, hogy több területen is sikeres emberként gondoljak magamra.

.

Facebook hozzászólások

Küldj üzenetet

9 + 2 =